Over mij

Hallo beste lezer!

Fijn dat je hier kijkt.

Ik ben Jan van der Knaap, fotograaf. Deze site maakte ik toen ik nog in Utrecht woonde – ik ben nu inmiddels verhuisd naar mijn vriendin in Purmerend. Maar deze site maakte ik toen ik een Utrechter was. Mijn roots liggen echter in het zuiden, in Brabant, maar in 2006 was ik nog een IT-nerd  en verhuisde ik voor mij werk als loonslaaf naar Utrecht. In 2011 was ik dat werk echter flink zat en besloot mijn carrière als fotograaf voort te zetten, verder te ontwikkelen en mijn weg zelf aan te leggen.

Toegegeven, ik moest wel even wennen aan de Utrechtse mentaliteit, de Utrechtse directheid, het Utrechtse dialect – in Brabant moest ik vaak toch wel een beetje lachen om Tineke Schouten en Herman Berkien, met een dialect dat de Brabantse gemoedelijkheid wel ontbeerde. Inmiddels ben ik daar nu wel aan gewend, want ik hoor het eigenlijk wel heel de dag. Niettemin, mijn hart jumpt als ik weer eens Brabants hoor. Dat krijg je er toch niet meer uit 🙂

In elk geval was ik behoorlijk onder de indruk van de pracht van de Utrechtse binnenstad. De Oudegracht, de Nieuwegracht, de Domtoren, het Domplein, de Neude, de Vismarkt, de Munt…. als je je ogen goed de kost geeft zie je zoveel dingen die het bekijken waard zijn en die de meeste mensen als gegeven beschouwen, dat ik besloten heb een aparte website er aan te wijden. Gewoon, omdat het kan!

Daarom een website over Utrechtse stadsgezichten, met wat geschiedenis erbij, want een plaatje is ook maar een plaatje als er verder geen achtergrond gegeven wordt. En dan steek ik er ook wat van op!

Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb ik comments geblokkeerd. Het scheelt mij ook weer een administratie en verantwoording, omdat ik dan via deze site niets verwerk. Ik verwijs wel naar de privacyverklaring op mijn hoofdwebsite.